Geoblog.pl    JoanMiro    Podróże    Najdłuższe wakacje w życiu!    Kraków wita! (deszczową pogodą)
2010
cze

Kraków wita! (deszczową pogodą)

Polska
Polska, Kraków

Dotarliśmy bez jakiś super komplikacji, poza tym że przez całą drogę leżał na moich stopach ogromny wilczur. Ale po co przejmować się tak błahymi rzeczami w obliczu super wyjazdu. Jak na ironię w czerwcu padał deszcz, ale potraktowaliśmy to jako ochłodę oraz ostatnią przykrą rzecz która spotka nas podczas tego wyjazdu :). Obowiązkowo spacer po Plantach, Rynek Starego Miasta oraz Wawel kątem oka. Potem szybkim krokiem na jakieś jedzenie. Uwielbiam to miasto, polecam dzielnicę Kazimierz, zarówno architektonicznie jak i od strony gastronomicznej. Jednym z obowiązków jest zjedzenie zapiekanki w tejże dzielnicy przy Placu Nowym, jest tam multum barków serwujących równie dobre zapiekanki z czym tylko sobie człowiek zamarzy. U kogo najlepsze!? Też bym chciał wiedzieć. Może małą wskazówką będzie długość kolejki. Ale mimo wszystko poziom jest chyba równy, przynajmniej w najbliższej okolicy. Za 6-7 zł można zjeść coś naprawdę smacznego. Tymczasem biegiem na zakupy przed podróżą na lotnisko. REKLAMA. ile razy jestem w Krakowie zawsze wpadnę do któryś delikatesów Kefirek. Jest ich kilka, bardzo blisko rynku w bocznych uliczkach. Pewnie ten sklep nie jest jakiś super, ale kojarzy mi się z wakacjami, wypoczynkiem i tym pięknym miastem.

zwiedził 0.5% świata (1 państwo)
Zasoby: 2 wpisy2 0 komentarzy0 0 zdjęć0 0 plików multimedialnych0

Moje podróże